Ceza hükümleri
MADDE 29. Bu Kanunun uygulanmasında ihmâli, kusuru veya kastı bulunan memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında, işledikleri fiillerin genel hükümler çerçevesinde ceza kovuşturması gerektirmesi hususu saklı kalmak kaydıyla, tâbi oldukları mevzuatta yer alan disiplin cezaları uygulanır.
Bu Kanunla erişilen bilgi ve belgeler ticarî amaçla çoğaltılamaz ve kullanılamaz.
Rapor düzenlenmesi
MADDE 30. Kurum ve kuruluşlar, bir önceki yıla ait olmak üzere;
a) Kendilerine yapılan bilgi edinme başvurularının sayısını,
b) Olumlu cevaplanarak bilgi veya belgelere erişim sağlanan başvuru sayısını,
c) Reddedilen başvuru sayısı ve bunların dağılımını gösterir istatistik bilgileri,
d) Gizli ya da sır niteliğindeki bilgiler çıkarılarak ya da bu nitelikteki bilgiler ayrılarak bilgi veya belgelere erişim sağlanan başvuru sayısını,
e) Başvurunun reddedilmesi üzerine itiraz edilen başvuru sayısı ile bunların sonuçlarını,
Gösterir bir rapor hazırlayarak, bu raporları her yıl Şubat ayının sonuna kadar Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna gönderirler. Bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları raporlarını bağlı, ilgili ya da ilişkili oldukları bakanlık vasıtasıyla iletirler. Kurul, hazırlayacağı genel raporu, söz konusu kurum ve kuruluşların raporları ile birlikte her yıl Nisan ayının sonuna kadar Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderir. Bu raporlar takip eden iki ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığınca kamuoyuna açıklanır.
Yönetmelik
MADDE 31. Bu Kanunun uygulanması ile ilgili esas ve usullerin belirlenmesine ilişkin yönetmelik, Kanunun yayımını takip eden altı ay içinde Başbakanlık tarafından hazırlanarak Bakanlar Kurulunca yürürlüğe konulur.
Yürürlük
MADDE 32. Bu Kanun yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 33. Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasa ve ilgili yönetmelik hükümlerine göre:
Belediyemiz faaliyet alanı ile yargı denetimi dışında kalan işlemlere, Devlet sırrına, ülkenin ekonomik çıkarına, istihbarata, idari ve/veya adli soruşturma ve kovuşturmaya ilişkin bilgi veya belgelerin yanısıra, özel hayat ve haberleşmenin gizliliği, ticari sırlar, fikir ve sanat eserleri, Kurum içi düzenlemeler, kurum içi görüş, bilgi notu, tavsiye ve mütalaa ile gizliliği kaldırılan bilgi ve belge talepleri bilgi edinme hakkı kapsamına girmemektedir.
Bilgi Edinme Başvurusu Adımları:
1- Bu bölümün altında yer alan "Bilgi Edinme Başvuru Formu" linkini tıklayınız. Ekranınıza gelecek standart formdaki bölümleri.Gerçek veya Tüzel kişi olarak seçiniz.
2-Başvuru Sahibi Bilgileri Bölümünü tam olarak doldurunuz. (TC Kimlik Numarası ve Elektronik posta adresi olmayan başvurular işleme alınmamaktadır).
3-İstenilen bilginin konusunu/özünü başlık bölümüne yazınız.
4-Başvurunuzun cevabının hangi yolla size iletilmesi istediğiniz seçiniz. (e-posta/fax/vs.)
5-Sorunuzu kısa ve öz şekilde yazarak "Gönder " butonuna basınız ve sorunuzu gönderiniz.
6-Başvuru formunuzu gönderildikten sonra ekranınıza gelecek formunuzun kaydedildiğine ilişkin bilgi ve başvurunuzun sonuçunu takip edeceğiniz Başvuru numaranızı ve şifrenizi saklamayı unutmayınız. Başvuru numarasını veya şifrenizi almadığınız takdirde yanıtınıza ulaşamazsınız. Yanıtınızı E-mail adresinde bulabilirsiniz.( Not:Başvuru numarası ve şifrenizi sürekli saklamanız halinde, başvurunuza ve yanıtına her zaman ulaşabilirsiniz ).